Together one world
Global Exploration stelt zich tot doel jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen. Zodoende organiseren wij projecten/ stages in ontwikkelingslanden voor middelbare scholen. Tijdens een project van een jaar gaan jongeren aan de slag met het ophalen van sponsorgeld en ontvangen ze diverse workshops op het gebied van interculturaliteit, wereldburgerschap en de Sustainable Development Goals. Het hoogtepunt van ieder jaar is de drieweekse stage in één van onze partnerlanden.
Wereldburgerstage
Scholen voor Scholen
Let's Work
Bewustwording
Wereldburgerstage
Tijdens een stage van 3 weken maken de leerlingen van middelbare scholen, MBO's en HBO's kennis met andere culturen en levenswijzen in landen in ontwikkeling. Ze leggen contact met lokale leeftijdsgenoten en werken samen met hen aan de uitvoering van uiteenlopende goede doelen. Ze praten, sporten, zingen, dansen en dromen over hun werelden. Zo leren onze deelnemers dat er over heel de wereld veel verschillen te vinden zijn, maar ook veel overeenkomsten. Zo helpen we jongeren met het worden van echte wereldburgers.
Scholen voor Scholen
Niet met lege handen reizen is ons streven. In alle landen werken we samen met lokale initiatieven en projecten die vaak ook financiële steun kunnen gebruiken. Door deze financiële steun, opgehaald door onze jongeren, kunnen onze partners een nóg betere of grotere impact hebben op de eigen samenleving.
Wij werken nauw samen met stichting Wilde Ganzen. Deze stichting zorgt voor een verantwoorde besteding van de gelden en een goede rapportage achteraf. Heel belangrijk vinden we dat de lokale partners zelf hun project opzetten en dus zelf bepalen wat ze willen realiseren.
Let's Work
Ter plekke steken de Nederlandse jongeren, samen met hun lokale leeftijdsgenoten, de handen uit de mouwen. De keuze van klussen waar de jongeren aan mee kunnen werken komt altijd voort uit de vraag van onze lokale partners. Zo helpen onze jongeren met het verzorgen van leprapatiënten in de Village of Hope (India), het pimpen van een speeltuin bij een school in Arusha (Tanzania) of het aanleggen van irrigatiekanalen bij een ecologisch centrum (Nepal). Ieder jaar staat er per land weer een nieuw project centraal.
Bewustwording
Het is belangrijk dat de jongeren hun eigen ervaringen verwerken en leren omgaan met de zogeheten 'reversed culture shock'. Na de stage komt de groep nog één keer samen om ervaringen te delen. Daarnaast denken we samen na over mogelijkheden om de ervaringen te delen met de rest van de school. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot presentaties over de wereldstage voor diverse klassen op school. Als ultieme stap naar het verbreden van de bewustwording bij anderen kunnen leerlingen meehelpen om een global challenge-dag op de eigen school op te zetten.